Szeretitek a juhtúrót?
a) Igen.
b) Nem.
c) Talán.
d) Nem mondom meg.
Juhtúrós stangli
Hozzávalók:
- 500 g liszt
- 500 g juhtúró
- 2 tojás + 1 a tészta megkenéséhez
- 500 g vaj
- 1 tk só (ha nem juhtúróból csinálod, akkor 1,5 ek kell bele)
- 400 g reszelt sajt
Gyúrd össze a hozzávalókat, a reszelt sajt kivételével. Tedd hűtőbe egy órára, de amúgy nem muszáj pihentetni, csak úgy könnyebb lesz elnyújtani, de ha rettenetes mohó vagy, akkor nekieshetsz egyből. Nyújtsd el ujjnyi vastag téglalap alakra, kend meg tojással, szórd meg a sajttal, kicsit nyomkodd meg, hogy ne potyogjon le mind. Vágd fel úgy 1 centi széles csíkokra, és tekerd meg a két végénél fogva, hogy megcsavarodjon, majd rakd sütőpapíros tepsire. 200 fokon kb. 20 perc, ne piruljon meg nagyon, mert akkor kiszárad. Vagy juhtúrós ropid lesz, az se rossz.
Eléggé tök jól néz ki, és nagyon fogod szeretni, már ha azt válaszoltad a kérdésre az elején, hogy: nanáhogypersze!
Facebook? Hmm? Zenóbia a Facebookon.