Zenóbia

Zenóbia

Kekszes csokoládé

2014. január 31. - Zenóbia

Ajándék csoki, a hülyének is megéri. Veszel egy tábla bármilyen csokit, jó azért ne bármilyet, de mondjuk olyat, amilyet te is megennél. Hazaviszed, felolvasztod, betöltöd, lehűtöd, kiborítod, máris kész az sk gasztro ajándék. Ízesítésnél kiélheted a fantáziádat, vagy ha nincs, vegyél eleve ízesítettet, és olvaszd azt. Esetleg átadásnál kamuzhatsz ez utóbbiról, de ha lebuksz, nem én mondtam.   

Vagy pakolhatsz bele az aszalt gyümiktől kezdve a magokig bármit, meg csinálhatsz töltöttet is. Én is csináltam, abból lett a trüffel, mert persze nem kentem ki eléggé az alját a csokival, így atomjaira hullott, amikor megpróbáltam kiszedni. Diós-málnalekváros lett volna pedig, láttam benne a lehetőséget.  


kekszescsoki1.jpg

Kekszes csokitábla

Hozzávalók:

- 100 g csokoládé (esetünkben 1/3 rész málnás étcsokoládé, 2/3 rész tejcsokoládé) 

- 3 db Albert keksz

A csokoládé 2/3 részét gőz fölött felolvasztod, majd leveszed a tűzről és belekevered a maradék 1/3-ot is. Amikor teljesen felolvadt, hozzákevered az apróra darabolt kekszet, majd beleborítod az egészet a szilikon csokitábla formádba. Szépen kitölti, párszor ejtsd rá az asztalra, hogy a buborékok megszűnjenek, aztán mehet is a hűtőbe.

Amikor megdermedt, húzgáld szét először a szilikonforma széleit, majd állítsd fejre, és óvatosan fejtsd le róla a formát. Hipp-hipp. Hurrá.   

Még nem olvasol a FB-on is? Pedig ott is pont ilyen hülye vagyok!

Zenóbia a Facebookon.

A bejegyzés trackback címe:

https://zenobia.blog.hu/api/trackback/id/tr265783807

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

élhetetlen 2014.01.31. 12:31:00

Az ischler készítés technolóiai melléktermékét (csokibevonat maradék) is lehet így hasznosítani, volt, hogy őrölt borsot, volt, hogy szárított fodormentát kevertem bele. Mivel a maradék az nem meghatározott mennyiség, így csak golyókká formáztam, mert az annyi lesz, amennyi. Kakaóba, vagy kristálycukorba forgatva egy picit jobb, mint csak kikanalazni a lábasból.

Zenóbia 2014.01.31. 22:33:31

@élhetetlen: Igen, ez kicsit ilyen kekszgolyó effektus, mehet bele minden, ami van otthon. :) Az őrölt bors tulajdonképpen nem is olyan rossz gondolat.. :)

zsucca 2014.02.01. 10:44:42

Karácsonyra csináltam csokibonbonokat (rózsaszín szívecskés szilikonformásat..), apám jó férfi logikával megjegyezte
"Szóval akkor te most tulajdonképpen csokiból csináltál csokit?!"
Hátmégjóhogy, de mennyivel jobban néz ki, mintha odadobnám, hogy "nesze, itt egy barackos-kekszes Boci..." :)

Zenóbia 2014.02.03. 11:05:45

@zsucca: Így-így! :) én is ebben gondolkodtam, hogy akkor ez most tulajdonképpen "kézműves-csoki",az meg milyen menő már. :D
süti beállítások módosítása