Zenóbia

Zenóbia

Csokoládés napfény kuglóf

2014. január 12. - Zenóbia

Arra az esetre, ha megint köd lesz. Bár én kimondottan szeretem a ködöt, de hát nekem a január legyen sötét és ködös és borongós, meg hideg is lehetne (bár az főleg a pókok miatt, mert ha nem fagynak meg, akkor extra sokan lesznek a nyáron, akkor meg nekem egy soha véget nem érő rémálom lesz az egész), de főleg sötét, meg köd, meg borongás. A tavaszi napfény után sóvárgóknak:

napfenykuglof4.jpg

Hannah Swensen féle Lady Hermoine (azaz Hannah) csokoládés napfény tortája 6/1

Hozzávalók:

- 12 dkg étcsokoládé

- 2,5 dl 100%-os narancslé

- 10 dkg olvasztott vaj

- 30 dkg kristálycukor

- 1 csomag sütőpor

- csipet só

- 1 kk vanília aroma

- 2 tojás

- 25 dkg liszt

- 1,2 dl tej

- 15 dkg darabolt dió

A tetejére:

- 10 dkg étcsokoládé

- 1-1,5 dl habtejszín

- 1 kk vanília aroma

A narancslevet mikrózd össze az étcsokoládéval, majd amikor teljesen elolvadt a csoki, tedd félre hűlni. A vajat keverd habosra a kristálycukorral, aztán mehet bele a só, sütőpor, vanília aroma, velük is keverd ki. A két tojás egyenként, mindegyik után keverd meg. A liszt fele, aztán a tej, aztán a liszt másik fele a darabolt dióval. Tamtaramm, kész! A kuglóf formát vajazd ki, szórd meg kakaóporral, a felesleget borítsd ki. Öntsd bele a tésztádat, aztán 160 fokon süsd egy órát.

napfenykuglof3.jpg

Hagyd rácson kihűlni, majd csorgasd a tetejére a csokimázat, ami úgy készül, hogy a csokit összemikrózod a habtejszínnel meg a vanília aromával, közben kevergeted, és ha nem elég folyós, akkor még habtejszín, ha túl folyós, akkor még csoki. Csodagyönyörű, fényes csokoládémáz. Alatta meg narancsos-csokis kuglóf. Uzsira.

Zenóbia a Facebookon.

A bejegyzés trackback címe:

https://zenobia.blog.hu/api/trackback/id/tr135735675

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Scala 2014.01.22. 00:25:45

Hm. Állandóan köd van, és a hideg nem jön el. Vicc ez a tél.
Ha tudnék menni futni, díjaznám, de épp terembe van bérletem (mivel tél van ugye). Vicc. Amire lejár a bérlet sztem jön a fagy és a csapadék. Úgyhogy kitartás január 28-ig! ;-)

Ami nálad a pókok, a zuramnál a méhek. Már ezt hallgatom, megkértem pauzolja. :-)
Neked a méhek nem? Együtt szokott járni...

Zenóbia 2014.01.22. 10:50:08

@Scala: igen, ez így szokott lenni :) már én is épp fontolóra vettem a futást, mint a taposás felváltóját, de még nem vitt rá a lélek. A méhekkel nincs bajom. És neki a pókokkal? :)

Scala 2014.01.22. 22:14:36

@Zenóbia: Nála pókok azóta befigyelnek, amióta megcsípte egy 2011-ben nyáron a nyakán. :-) Nem az a klasszikus iszony. Inkább feltételes reflex.
A méhek, na ők erős stresszforrás. :-)))
süti beállítások módosítása