Zenóbia

Zenóbia

Csokis tejkrém

2014. január 05. - Zenóbia

A - nem túl bonyolult, de viszont jól néz ki - gasztro ajándék. Ami még finom is. Cukortól rettegőknek is ideális. A dilemma kedvéért ajándékozhatsz mellé valami Hannah féle kekszet, amikben viszont van vagy fél kiló cukor. Legalább. Ha nincsenek barátaid akiknek ajándékozhatnál, az még jobb, mert megeheted te az egészet a lábosból. Kiskanállal. Vagy naggyal. 

csokistejkrém2.jpg   

Csokis tejkrém

Szuflé magazin - 2011. tél

Hozzávalók:

- 1 l tej

- 1 csomag sütőpor

- 3 ek méz

- 50 g étcsokoládé

- 1 csomag vaníliás vagy tejszínes pudingpor

csokistejkrém3.jpg

Az egy liter tejet a mézzel és a sütőporral forrald fel, majd főzd 35-40 percig. Oszd el két felé, az egyik felét főzd fel újra a csokoládéval és a fél csomag pudingporral, a másik felét meg a pudingpor másik felével. Kanalazd helyes kis üvegcsékbe, hűtsd le, zárd le, hűtőben elvileg négy hétig eláll, de hát ezt tudja a franc valójában, egy kisebb csuprot én ettem meg egy hét után. Maradék bejglivel. Reggelire. Rettenetesen szörnyű-szörnyű rossz volt.

csokistejkrém1.jpg

Zenóbia a Facebookon.

A bejegyzés trackback címe:

https://zenobia.blog.hu/api/trackback/id/tr235717239

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bartush 2014.01.06. 12:48:01

Tényleg rossz? Összezavartál! Miért kell a tejbe sütőpor?

Zenóbia 2014.01.06. 15:11:40

@Bartush: :) Nem, dehogyis rossz, sőt, nagyon finom! :) Hát, hogy őszinte legyek, gőzöm sincs, miért kell bele sütőpor, ezt írta a recept, én meg beleraktam, ha már, de amúgy sztem simán elhagyható.

gattac 2014.01.07. 20:10:25

@Zenóbia: szerintem nem véletlen az a sütőpor benne. Egyszer Nigellánál láttam, hogy törökmézet csinál cukorból, mézből és szódabikarbónából. Attól lett levegős, buborékos. Lehet, hogy a krémet is lazábbá teszi.
süti beállítások módosítása