Zenóbia

Zenóbia

Narancskrémes diós-linzer

2013. december 17. - Zenóbia

Narancs és dió szerelemgyereke, a Narancskrémes diós-linzer, de szép sztori ez! Ilyen szép: 

narancsoslinzer2.jpg 

Narancskrémes diós-linzer

Hozzávalók:

- 275 g darált dió

- 400 g liszt

- 250 g porcukor

- 300 g vaj

 - 1 tojás

- 1 csomag vaníliás cukor

- 1 csipet só

- 1 csomag sütőpor

- orange curd, azaz narancskrém

A hozzávalókból gyúrsz egy tésztagömböcöt (kivéve narancskrém), hűtőbe teszed egy-két-három-tizenkét órára. Elnyújtod úgy három mm vékonyra, kiszúrod mindenféle formával, amit találsz otthon, majd 180 fokra előmelegített sütőben sütöd, amikor már halványulnak, jók. Ezeket a mini csillagokat elég 7-8 percig sütni, a biciklinek meg az esernyőnek kicsit több kellett. Ők nincsenek a képen, mert megtöltődtek nutellával, aminek az az egyenes következménye, hogy jön a Nutellásbármi Eltüntető Manó, és elorozza a nutellás bármit.

A megtöltött sütik nagyon puhák lesznek a krémtől, fogatlanoknak is ideális eledel. 

narancsoslinzer4.jpg

Zenóbia a Facebookon.

A bejegyzés trackback címe:

https://zenobia.blog.hu/api/trackback/id/tr605653541

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Scala 2013.12.17. 23:06:54

Ó, hát ez nívódíjasnak néz ki!
Innen ettem hasonlót, szilvalekváros és ha jól rémlik nutellás változat is létezik:
www.ladelizia.hu/kekszek/

Zenóbia 2013.12.18. 06:24:52

@Scala: köszi!:-) ó, a la delizia, náluk én is voltam már, és eléggé nagyon jó hely!:-)
süti beállítások módosítása