Zenóbia

Zenóbia

Tiramisu torta

2013. augusztus 16. - Zenóbia

A nagyobbik Keresztlánynak, aki húsz éves, ez is azt bizonyítja, hogy mennyire rohadtul öreg vagyok már, hogy a két keresztlányom között van tizenkilenc év. Zokogok. Tojásmentes tiramisu torta, ami nem túl autentikus, de viszont legalább nem okoz cifrafosást a negyven fokban, ami praktikus.

tiramisutorta2.jpg

Tiramisu torta

Hozzávalók a tésztához (25 cm-es tortaforma):

- 200 g babapiskóta

- 100 g vaj

Fogod a babapiskótát, beletördeled a késes aprítóba, majd fogod a késes aprítót babapiskótástól és lemész anyádékhoz az alsó szintre, hogy ne ébreszd fel a kisebbik keresztlányt azzal, hogy a nagyobbik keresztlány tortájához darálod a kekszet mint az állat. Vagy ne este tízkor csináld a tortát, az is egy lehetséges megoldás az ügyben. Ha már összeporítottad, dobáld bele a felkockázott vajat, kapsz egy homogén masszát a végén. Amit egyengess bele a sütőpapírral bélelt tortaformába, lapogasd le egyenesre és tedd mélyhűtőbe, míg megcsinálod a krémet. Ha rám hallgatsz, az oldalát is sütőpapírozod, mert úgy tutira nem ragad oda a krém semennyire sem, amikor leszeded majd az oldalát.

tiramisutorta1.jpg

Hozzávalók a krémhez:

- 400 ml habtejszín

- 500 g mascarpone

- 2 zacskó expressz zselatin fix

- 2 csomag vanília puding

- 7 dl tej

- 6 ek kristálycukor

- rumaroma

- 1 csomag vaníliás cukor

- 1,5 csomag babapiskóta

- kávé

tiramisutorta3.jpg

Készítsd el a vaníliapudingot a tej, kristálycukor, pudingpor trióból, majd hűtsd le, közben kevergesd néha, hogy ne bőrösödjön be a teteje. Amíg hűl, verd fel keményre a habtejszínt, meg főzz le úgy három deci kávét legalább. Keverd simára egy tálban a mascarpone-t, a vaníliás cukrot és a pudingot, majd kutyuld hozzá a felvert tejszínt is, és adj hozzá ízlés szerinti rumaromát. Vedd ki a mélyhűtőből a torta alapot, mehet rá egy réteg krém. Arra mehetnek a kávéba mártogatott babapiskóták, amiket tényleg csak mártogass, mert különben szottyos torta lesz, azt meg nem mindenki szereti. Csak én. Na szóval, erre megint krém, erre megint babapiskóta, erre megint krém, erre meg semmi, tedd hűtőbe tizenkét órára. Vagy tizenhárom és félre, az is jó. Amíg hűl, gondolkodj erősen, hogy milyen díszítést készíts rá, és próbáld megmagyarázni a férjednek észérvekkel, hogy a vigyorgó koponya nem annyira ünnepélyes, akármennyire is viccesnek találja. Az észérvek győztek, nyomtass sablont, vágd ki, helyezd a tortára, szórd a kakaót! Tádámm, torta!

A bejegyzés trackback címe:

https://zenobia.blog.hu/api/trackback/id/tr815452619

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Szakyster 2013.08.17. 11:50:27

Szerintem nincs ünnepibb egy szép koponyánál, de a tortát azért kipróbáljuk :)

Zenóbia 2013.08.17. 16:13:19

@Szakyster: :D ha netán a tiéteken az lesz, igazán küldhetnél egy fotót! :)

retinax 2013.08.18. 21:39:24

bolthely.hu/mebana/id/01139_Tescoma_630676_Torta_diszito_sablon_6_db_csomag
jutott eszembe a kisollóval sablonvágásról. Nekem van, a scrapbook-hoz használom stencilnek, naná. Sárkányos persze nincs közte :(((.

Scala 2013.10.17. 23:17:17

Ahá! Szóval a sablont netről nyomtatni kell. Fufú. :-) Thx.

csigusz22 2013.10.24. 14:23:42

Áááá, koponya, hát hol él az a férj??? A 20 évesnek a vámpír vagy vérfarkas a minimum!!!!
Sztem maradhatott volna a szottyos verzió - új legalább jutott volna nekünk is... :)))

Zenóbia 2013.10.25. 09:01:23

@csigusz22: Áh, ő pont egyiket sem, pedig az is ütős lehetne. :) legközelebb majd lehet, hogy jut.. :)
süti beállítások módosítása