Zenóbia

Zenóbia

Dióska

2013. július 25. - Zenóbia

Negyven fok, Zenóbia megfázik. Nyilván. Így most egy régebben készült sütit kaptok, mert most olyan tempóban tudnék csak gömbölygetni mondjuk, mint egy betegebb fajta csiga. Főleg, hogy a csigának nincs is mivel gömbölygetnie. Höhö. Nagyon szerettem ezt itt lentebb, de én mindent szeretek, aminek köze van a Snickers ízvilághoz. Ennek van.

Olyan süti, mintha sós karamellát ennél, ami közben édes, de ettől mégsem kapsz hülyét, hanem örülsz neki. Néhányat megtöltöttem karamellpudinggal, hogy fokozzam a dolgot, szerintem sikerült.

dióska1.jpg

Hannah Swensen féle Dióska 4/3

Hozzávalók:

- 10 dkg csokoládé

- 12 dkg barnacukor

- 7 dkg vaj

- 4 tojás

- 2 tk vanília aroma

- 2 tk sütőpor

- 1 tk só

- 30 dkg liszt

- 15 dkg apróra aprított aprócska dió

- kristálycukor a hempergetéshez

dióska2.jpg

Egy tálban olvaszd meg az összetördelt csokit a vajjal. Keverd hozzá a cukrot, hagyd kicsit hűlni. Ha eléggé meghűlt, egyenként kutyuld hozzá a tojásokat, majd az aromát és a sót. Apránként a sütőporos lisztet, és a végén az apróra aprított aprócska diót. Tedd hűtőbe pár órára, én szokás szerint egy éjszakára tettem. Reggel miután az erkélyen belekortyoltál az epres tejből készült tejeskávédba, majd megfogadtad, hogy soha többé nem csinálsz tejeskávét epres tejből, vedd elő a masszát a hűtőből és gömbölygess belőle diónyi gombócokat, amiket forgass meg kristálycukorban. Tedd kikent sütőlapra egymástól 7-8 centire a golyszikat, majd lapítsd le őket egy fakanállal. Akiben felmerülne a kérdés, hogy akkor mi a fenének gömbölygettünk akkurátusan gombócokat, ha aztán egyszerűen csak durván lelapítjuk őket, az ne habozzon feltenni, majd addigra kitalálok valami frappánsat azon kívül, hogy tudja a franc. 175 fokra előmelegített sütőben 10 perc. Két percig hagyd őket hűlni a tepsiben, majd szedd ki rácsra, így puhák maradnak a kekszek. Ha ropogósat akarsz, süsd tovább két-három perccel.

A karamell pudingot három deci tejből főztem jó sűrűre, majd hozzákevertem egy másik sütiből maradt kis adag habosra kevert vajat-cukorral, aztán megtöltöttem vele a kekszeket. Kicsike karamellás diótorták.  

A bejegyzés trackback címe:

https://zenobia.blog.hu/api/trackback/id/tr815293722

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

PrettyWitch 2013.07.26. 11:19:33

Jobbulást!

Azért gömbölygetsz, mert csak :)

Zenóbia 2013.07.26. 23:17:12

@PrettyWitch: Köszi, már jobban, szerencsére ez csak ilyen két napos balhé volt. :)
Azóta már rájöttem, azért kell lelapítani, hogy ne guruljanak szét, amikor beteszi az ember a tepsit a sütőbe. De mondjuk én ezt enyhe túlzásnak érzem. :)

Scala 2013.10.19. 22:49:24

Imádom a Snickerst, mindemellett nem sütögetek. Ha lehet valahonnan ilyet rendelni, szóljatok. ;-)
süti beállítások módosítása