A valaha volt legjobb szülinapi ajándékot kaptam a Melisszától, rettegjetek:
Idézek nektek a Váncza sütőpor könyvéből, csak hogy tudjátok, mihez tartsátok magatokat!
"A mi süteményes könyvünk"-ben leírt eredeti kipróbált sütemények sikeresen csakis Váncza sütőporral készíthetők el. Saját érdekünkben kérjük tehát a vásárlásnál határozottan a valódi Váncza gyártmányokat s utasítsunk vissza minden másnevü árut.
és hogy miért nem tarthatom őket egy légtérben:
"Nézzük csak az anyagok közül az élesztő hátrányait. Legtöbben Önök közül talán nem is tudják, hogy az élesztő és a kovász, mint (brit tudósok) hires vegyészek már régen kimutatták, a kelesztéshez szükséges gázokat a tészta legfontosabb tápanyagainak, a szénhidrátoknak elbontása által fejleszti s igy természetesen a sütemény tápértékét csökkenti. Az élesztőnek ezen bontó munkájához 2-3 órai kelesztés szükséges, ez a hosszu idő viszont az élesztős sütemények gyors elkészítését teszi lehetetlenné. Gyakran megtörténik, hogy türelmetlenségből vagy elnézésből nem várjuk be az élesztővel készitett tészta teljes megkelését s süteményünk keletlen, élvezhetetlen lesz. Sok más bajon és kellemetlenségen kivül még édes süteményeink kenyérszerü mellékizt is nyernek, mely bizony semmiképpen sem válik azok előnyére. A gyakorlati háziasszony volt az első, aki észrevette az élesztő hátrányait.."
De szép is lenne, ha most összeereszthetnénk dr. Zackel Ernát Váncza Józseffel. A Váncza könyv "Rostási Szabó Róza tulajdona" volt valahol Budapesten, tett nekem a sütik mellé jelzéseket, ha jól sejtem az egy csillag az egész finom, az egy csillag egy felkiáltójellel a nyálcsorgatóan szuperklassz, az egy csillag két felkiáltójellel meg az egyenesen felülmúlhatatlanul fantasztikusan finom, beleharapsz-sírvafakadsz sütiket jelenti. Izgultok?