Zenóbia

Zenóbia

Süssetek sok süteményt

Bejegyzés alcíme...

2013. július 11. - Zenóbia

A valaha volt legjobb szülinapi ajándékot kaptam a Melisszától, rettegjetek:

szakácskönyv.jpg

Idézek nektek a Váncza sütőpor könyvéből, csak hogy tudjátok, mihez tartsátok magatokat!

"A mi süteményes könyvünk"-ben leírt eredeti kipróbált sütemények sikeresen csakis Váncza sütőporral készíthetők el. Saját érdekünkben kérjük tehát a vásárlásnál határozottan a valódi Váncza gyártmányokat s utasítsunk vissza minden másnevü árut.

és hogy miért nem tarthatom őket egy légtérben:

"Nézzük csak az anyagok közül az élesztő hátrányait. Legtöbben Önök közül talán nem is tudják, hogy az élesztő és a kovász, mint (brit tudósok) hires vegyészek már régen kimutatták, a kelesztéshez szükséges gázokat a tészta legfontosabb tápanyagainak, a szénhidrátoknak elbontása által fejleszti s igy természetesen a sütemény tápértékét csökkenti. Az élesztőnek ezen bontó munkájához 2-3 órai kelesztés szükséges, ez a hosszu idő viszont az élesztős sütemények gyors elkészítését teszi lehetetlenné. Gyakran megtörténik, hogy türelmetlenségből vagy elnézésből nem várjuk be az élesztővel készitett tészta teljes megkelését s süteményünk keletlen, élvezhetetlen lesz. Sok más bajon és kellemetlenségen kivül még édes süteményeink kenyérszerü mellékizt is nyernek, mely bizony semmiképpen sem válik azok előnyére. A gyakorlati háziasszony volt az első, aki észrevette az élesztő hátrányait.."

De szép is lenne, ha most összeereszthetnénk dr. Zackel Ernát Váncza Józseffel. A Váncza könyv "Rostási Szabó Róza tulajdona" volt valahol Budapesten, tett nekem a sütik mellé jelzéseket, ha jól sejtem az egy csillag az egész finom, az egy csillag egy felkiáltójellel a nyálcsorgatóan szuperklassz, az egy csillag két felkiáltójellel meg az egyenesen felülmúlhatatlanul fantasztikusan finom, beleharapsz-sírvafakadsz sütiket jelenti. Izgultok?

A bejegyzés trackback címe:

https://zenobia.blog.hu/api/trackback/id/tr115398608

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása