A hét közepén történt meg az a roppant mód szokatlan esemény, hogy reggel úgy keltem fel, hogy nekem ma sütnöm kell, ha beledöglök is. Óriási szerencse, hogy nem döglöttem bele, mert akkor soha nem tudnátok meg, hogy a meglepetés keksz azért meglepetés keksz, mert egy darab csoki van elrejtve a közepébe. Rakhattam volna bele chilis csokit is, az lett volna aztán a meglepetés, de épp nem voltam genya hangulatomban.
Hannah Swensen féle Meglepetés süti 5/5
Hozzávalók:
- 20 dkg vaj
- 20 dkg kristálycukor
- 10 dkg barnacukor
- 2 tojás
- 1 csomag sütőpor
- 1 tk vanília aroma
- fél tk só
- 2 ek kávé
- 42 dkg liszt
- darabolt csokoládé a belsejébe
- fél dióbelek a díszítéshez
A vajat olvaszd meg a mikróban, majd öntsd hozzá a cukrokhoz. Keverd ki a villával felvert tojásokkal, sóval, vanília aromával, kávéval, sütőporral. Add hozzá adagonként a lisztet, keverd simára. Fakanállal, nem mással, ahogy eddig is, imádom, hogy ezekhez nem kell keverőgép, hanem te érezheted, hogyan válik a massza tésztává. Ha már azzá vált, tedd be a hűtőbe legalább egy órára. Addig menj és kend be a lábad a csudálatos narancsbőrmentesítő krémmel, majd taposs egy órát, miközben nézed az Edd magad szexire! műsort Gillian McKeith-vel. Ne vegyél tudomást az enyhe ellentmondásról! Vedd ki a biozöldséglevet keksztésztát a hűtőből. Teáskanálnyi mennyiségeket vegyél a kezedbe, meg egy kis darab csokit, és gömbölygesd bele a golyók közepébe. Nyomj a tetejére egy-egy fél diót díszítésnek, meg mert finom.
Amikor már hatodjára kezded el a csoki helyett a diót belegömbölygetni a tészta közepébe, már nem fogsz röhögni, bár az első háromnál még vigyorogtál magadban, hogy de hülye vagyok. Meg akkor is, amikor a boltban öt percig keresed pánikban a pénztárcádat, mire rájössz, hogy a hónod alatt van, mert már rég kivetted a táskából. Sütőpapíros tepsire tedd a gömböcöket, egymástól 7-8 cm távolságra. 175 fokra előmelegített sütőben 10-12 perc, amikor nagyon halványan már barnul, akkor jó. Hűtsd ki a kekszeket rácson, csak utána pakold fémdobozba.