Zenóbia

Zenóbia

Loretta Gofri-szendvicsei

Bejegyzés alcíme...

2013. június 27. - Zenóbia

A gofrisütőnek és nekünk hosszú, szomorú történetünk van, tele reménnyel és fellángolással, ami végül mindig csalódáshoz vezetett. Ezt az Iván egyre dühösebben, Zenóbia pedig egyre elkeseredettebben vette tudomásul, mígnem egyesítették erejüket és felgyújtották rituálisan a gépet, majd kézenfogva elballagtak a Tescoba egy másikért. És ez süt! - örültek meg tegnap este fél tizenegykor! Annyira süt, hogy Loretta reggelije is nutellás gofriszendvics, meg eperlekváros gofriszendvics, mert a gofri mindig, mindenhol és minden napszakban jó, már ha van hozzá elég nutella. Ehhez volt.

gofri2.jpg

Gofri

Hozzávalók (7-8 sütéshez):

- 25 dkg liszt

- 1 csomag sütőpor

- 6 dkg margarin

- 1 csomag vaníliás cukor

- 6 dkg kristálycukor

- 2,5 dl tej

- 2 tojás

- csipet só

- nutella, eperlekvár, tejszínhab (csokipuding, lekvár, fahéjas cukor, cukros kakaó, lekvár, banán a nutellához, vanília puding, lekvár)

gofri1.jpg

Az olvasztott margarint, a cukrokat, a tojások sárgáját, a tejet és a sót keverjük simára. Adjuk hozzá apránként a sütőporos lisztet, majd a tojások felvert habját forgassuk bele. Süssük négy percig a gofrisütőben. Fogadjuk meg az ismertetőben leírt jó tanácsot, miszerint: "Álljunk ellen a kísértésnek és ne nyitogassuk a gofrisütőnket, míg le nem telik a sütési idő!" Ki a fene fogadja ezt meg, amikor annyira nagy a késztetés, hogy csak egy kicsit bekukkantsunk alá, hogy mégis mi történik odabent?!

Együk míg bírjuk, a maradékból csináljunk szendvicseket másnapra, és osszuk meg a barátainkkal. Hacsak nem vagyunk nagyon irigyek, vagy nem szeretjük jobban a gofrit, mint a barátainkat. Az sem szégyen.

A bejegyzés trackback címe:

https://zenobia.blog.hu/api/trackback/id/tr725380057

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása