Zenóbia

Zenóbia

Pirított sajtos kenyér

2013. április 17. - Zenóbia

A világ legalaposabban dokumentált pirítósa, mondta az Iván, amikor már iszonyú éhes volt, de nem ehette meg a vacsoráját, mert én épp kattintgattam mint az állat. De hát most tényleg, mennyire guszta már, a az égésfoltok pirulások a kenyéren, a kibújó olvadt sajt, kinyomtatom, bekeretezem, kirakom a konyhafalra.

sajtospiritos1.jpg

Hannah Swensen féle Pirított sajtos kenyér 3/5

Hozzávalók: Izgultok?

- két szelet kenyér

- vaj

- sajt

- serpenyő

sajtospiritos2.jpg

A kenyerek egyik felét kenjük meg vajjal. Az első szeletet tegyük a vajas felével lefelé a serpenyőbe. Rakjunk rá ujjnyi vastagra vágott sajtot úgy, hogy befedje a kenyeret, de lehetőleg ne lógjon le róla. Tegyük rá a másik szeletet, vajas felével felfelé. Gyújtsunk alá. Hagyjuk sülni, míg el nem kezd pirulni az alja. Ha kellőképpen megpirult, fordítsuk meg ügyesen a szendvicsünket, hogy a teteje (ami immáron alja - ajjajj) is megpirulhasson. Nem muszáj így megégetni, csak mi így szeretjük, mert minél előbb akarunk elpusztulni rákban.

A bejegyzés trackback címe:

https://zenobia.blog.hu/api/trackback/id/tr495218120

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása