A világ legalaposabban dokumentált pirítósa, mondta az Iván, amikor már iszonyú éhes volt, de nem ehette meg a vacsoráját, mert én épp kattintgattam mint az állat. De hát most tényleg, mennyire guszta már, a az égésfoltok pirulások a kenyéren, a kibújó olvadt sajt, kinyomtatom, bekeretezem, kirakom a konyhafalra.
Hannah Swensen féle Pirított sajtos kenyér 3/5
Hozzávalók: Izgultok?
- két szelet kenyér
- vaj
- sajt
- serpenyő
A kenyerek egyik felét kenjük meg vajjal. Az első szeletet tegyük a vajas felével lefelé a serpenyőbe. Rakjunk rá ujjnyi vastagra vágott sajtot úgy, hogy befedje a kenyeret, de lehetőleg ne lógjon le róla. Tegyük rá a másik szeletet, vajas felével felfelé. Gyújtsunk alá. Hagyjuk sülni, míg el nem kezd pirulni az alja. Ha kellőképpen megpirult, fordítsuk meg ügyesen a szendvicsünket, hogy a teteje (ami immáron alja - ajjajj) is megpirulhasson. Nem muszáj így megégetni, csak mi így szeretjük, mert minél előbb akarunk elpusztulni rákban.