Zenóbia

Zenóbia

Szilvie receptje

2013. február 28. - Zenóbia

Nem elírtam, tényleg Szilvie, ne is mondjatok semmit. Gőzöm sincs honnan szedtem a receptet, de van ilyenem. Az biztos, hogy nem ismerek egy Szilvie-t sem, ha ismernék, nem lennék vele jóban. A sütihez viszont nem kell sem idő, sem tehetség, csak némi túró, amitől félünk, hogy le fog járni, mielőtt megesszük. Nagyon szeretem a morzsás sütiket, mégis milyen sütiket nem szeretek!? Na mindegy, de a morzsásakat különösen.

szilviesutije.jpg

Szilvie receptje

Hozzávalók a tésztához:

- 40 dkg liszt

- 25 dkg margarin

- 25 dkg porcukor

- 1 csomag sütőpor

Hozzávalók a krémhez:

- 50 dkg túró

- 1 tojás

- ízlés szerinti vaníliás cukor és porcukor

szilviesutije2.jpg

Mérjük ki egy tálba a lisztet, a porcukrot és a sütőport. Borítsuk rá a mikróban megolvasztott margarint. Kutyuljuk össze fakanállal. Morzsoljuk bele a 2/3 részét egy kisméretű kikent tepsibe. Keverjük össze a túrókrém hozzávalóit, kenjük a tésztára, majd morzsoljuk a tetejére a maradék tésztát. 200 fokra előmelegített sütőben negyven perc. Előkészítéssel együtt egy óra az egész, elronthatatlan. Ha mégis elrontanád, ne merj a szemem elé kerülni legalább ne valld be!

A bejegyzés trackback címe:

https://zenobia.blog.hu/api/trackback/id/tr795106838

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása