Zenóbia

Zenóbia

Képzeljétek,

2012. szeptember 19. - Zenóbia

miután vérrel-verítékkel abszolút macskabiztossá tettük a garázsunkat, kiderült, hogy nem is a szomszéd macskái a bűnösök, ettől még persze ugyanúgy rühellem az összeset, hanem egy nyest, aki nagyon szeretett volna a motorháztető alatt lakni. Kertes ház örömei, most már nyestbiztos is a garázs. Reméljük a hangyák, vagy valami hasonlóan kisméretű állatok nem kezdenek hirtelen őrült mód vonzódni az autóhoz és apró darabkánként széthordani, mert akkor nemes egyszerűséggel felgyújtom rájuk az egészet. Autóstól.

A kertes ház örömeiről jut eszembe, hogy még egy-két évvel ezelőtt is simán azt gondoltam, hogy ha már anyuék nem győzik majd kapálni, meg locsolgatni a paradicsomokat, akkor simán befüvesítjük majd az egész kertet, mert én tutira nem fogok kerti munkát végezni, én pihenni akarok abban a kertben, meg különben sem értek hozzá, nem is érdekel, jó lesz nekem a szomszéd zöldségestől is a répa. Most meg hirtelen azt kezdtem el gondolni, hogy a fenét füvesítjük be, na jó, egy kis részét igen, de a maradék részen igenis paradicsom lesz, meg tök, meg répa, meg hagyma, meg paprika, meg az Iván dinnyéje, kapálni fogok és gereblyézni, meg gyomlálni és magokat vetni, amiket majd figyelek, hogy kelnek ki és nődögélnek aztán jól megesszük őket mikor megnőnek, mert egyszerűen nincs finomabb kaja a saját kertben termett zöldségnél meg gyümölcsnél. Ez is valami olyasmi lehet, mint a hétvégi korán kelés, a korral jár? Milyen gondolatok fognak még megtámadni, amikre egyáltalán nem számítok, csak jönnek mint a villámcsapás és hirtelen más ember leszek tőlük? A lusta, zöldségutáló későn kelőből, lett egy hétvégén is koránkelő zöldségimádó, aki a végén még meg tud majd fogni úgy egy kapát, mint aki nem először lát ilyen szerszámot. Változások szelét érzem a levegőben. Hogy annyira azért ne sodorjanak tova azok a szelek, ezért ma asszem kéne sütni egy sütit, csak hogy érezzem a megszokott talajt a lábam alatt.  

A bejegyzés trackback címe:

https://zenobia.blog.hu/api/trackback/id/tr374787313

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása