Zenóbia

Zenóbia

Diós puffancsok

Bejegyzés alcíme...

2012. szeptember 14. - Zenóbia

Az ígéret szép szó, ha megtartják úgy jó! Feltéve ha nem azt ígéri valaki, hogy letépi a fejed. Vagy ne adj isten azt, hogy gondoskodik róla, hogy soha többé ne ehess sütit. Akkor már inkább tépje le a fejem. Na hát akkor:

Ismét rám esett a sor az Ivánék süticsütijén, ez készült szerdán emiatt. A puffancs hadsereg felsorakozott. Az eredeti recept innen.

diospuffancs1.JPG

Diós puffancsok

Hozzávalók a tésztához:

- 30 dkg liszt

- 30 dkg darált dió

- 20-25 dkg porcukor

- 25 dkg margarin

- 1 csomag sütőpor

- 3 tojás

- 1 teáskanál fahéj

diospuffancs3.jpg

Összekevertem egy tálban a lisztet, sütőport, diót, cukrot és a fahéjat, majd hozzáöntöttem a margarint megolvasztva, majd keverőgéppel kikevertem a három egész tojással. Lágy masszát kapunk, de hűtőbe téve egy órára, tök jól formálható lesz. Diónyi golyócskákat rakjunk kikent tepsire, majd előmelegített sütőben 180 fokon 10-15 perc, mivel a dió miatt rohadtul nem látszik, hogy mikor jó, ezért tíz perc után nézegessük az alját, és ha már kezd barnulni, akkor klassz.

Ragasszunk össze kettőt akármilyen lekvárral, nálam anyu féle baracklekvár és a nutella győzedelmeskedett, e kettő nélkül szegényebb lenne a világ. Állati finom, tök egyszerű és cukik a puszedlik, mi kell még?

diospuffancs2.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://zenobia.blog.hu/api/trackback/id/tr444774575

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása