Zenóbia

Zenóbia

Úgy kezdődött,

2012. április 05. - Zenóbia

hogy behajítottak egy tájékoztatót a postaládába, miszerint ma délután, két órán át nem lesz víz. Nem baj, felkészülünk, van lavór meg veder, ha mégsem csak két órán át nem lenne, mit lehessen tudni ugye a mai világban mikor itt aztán nincs becsület meg igazmondás csak hazugság meg képmutatás mondaná nagyi a reggeli Kossuth rádió* adagja után, de ez most nem ilyen drámai azért. Nem lesz víz, jóvan.

A vicces kedvű vízművesek vagy elnézték a naptárt, vagy a mai világban nincs becsület meg igazmondás csak hazugság meg képmutatás direkt szívattak, de egyrészt mikor hazamentem mondta anyám, hogy délután nem volt víz, hát na, egy nappal előre hozták, van ilyen. Este már megint nem volt, az Iván még épphogy lezuhanyozott, én még sutyiban gyorsba elmosogattam, vederbe vizet enged, hogy legyen mivel fogat mosni reggel, aztán nuku, nyista, egy csepp se. Aztán épp becsuktam a laptopot, hogy na most már nehogy lemaradjak a CSI aktuális gyilkosáról, mikor is elment az adás a tévében. Itt futott át az agyunkon, hogy ha most elkezdenek pislákolni a lámpák, akkor lemenekülünk a pincébe az összes fellelhető konzervünkkel.

Reggel még nem a pincéből jöttem el dolgozni, de azért gyanítok én itt valamiféle összeesküvést, nem mintha paranoiás lennék. Dehogy.

* azt nem tudom említettem-e már, hogy a mosógépet az ördög találta fel, a lustáknak és a pazarlóknak. Nagyi természetesen a közelébe se megy, mindent kézzel mos, egyedül az ágyneműjét nem, mert azt anyu szokta kicsempészni egy óvatlan pillanatban. A mosógép hangos is, áramot és vizet fogyaszt, undorító, ő is milyen jól megvolt nélküle egész életében. A Kossuth rádiónak ezúton is köszönjük, hogy valaki előadta egyik reggel, hogy a mosószerek mennyire károsak és mennyivel jobb fejek lennénk ha mosószappannal dörgölnénk a lepedőt a patakban, más se hiányzott.

A bejegyzés trackback címe:

https://zenobia.blog.hu/api/trackback/id/tr634364777

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása