Zenóbia

Zenóbia

Tulipánt

2012. február 06. - Zenóbia

kaptam a hétvégén az Ivántól, sárgát, illata is van, le is fogom fényképezni és felteszem ide, hogy ne csak havas képek legyenek mindenhol, hanem tulipánosak is. Imádom a sárga tulipánt, meg a sárga rózsát, a legeslegkedvencebb virágom pedig a nárcisz, persze, hogy a sárga. A jácintnak pedig az illatáért vagyok oda, veszek is otthonra hamar, mert mennyire jó már, hogy bent tavaszt csinálsz néhány virággal, kint meg méteres hó van. Kár, hogy nincs sárga jácint. Vagy van? Nem tudom. Loretta, van sárga jácint?

Kicsit viszont ijesztő kezd lenni, ahogy hirtelen megváltozott az ételekhez való viszonyom. Eddig sem voltam különösebben finnyás, de azért voltak dolgok, amiket nem ettem meg, mert nem szerettem őket. Nem azért mert hülye színük volt meg hülye állaguk, hanem mert kóstolás után úgy döntöttem, hogy nem szeretem az ízüket. Az évek során visszalopakodtak néhányan az étrendembe, mint például a répa, amit megszerettem, vagy a paprika, amit nyersen most már szeretek, sütve még mindig rühellem. De arra nem találok magyarázatot, hogy az utóbbi egy évben megszerettem a káposztás tésztát (cukorral, hogyan máshogy), a sütőtököt, a mákot, egy hete pedig eljött a vég, mert megkóstoltam a spenótot. Amiért attól a pillanattól kezdve, rajongok. Tegnap főztem egy kurva nagy lábossal, és egész héten azt fogom enni, és alig várom. Odavagyok a spenótért. Tegnap akkurátusan kitörölgettem az ujjammal a lábost, mielőtt elmostam volna. Szerintem nekem beadtak valamit titokban.

A céklával még hadilábon állok, magában nem ízlett, de valami sült disznóhoz el tudom képzelni, hogy akár még jó is lehet. A cékla. A cékla és én mindig gyűlöltük egymást. Ha eljutnék odáig, hogy megeszek bármilyen kapros dolgot, egyszerűen csak lőjetek le. Áh, az nem történhet meg.

Szóval mitől is van ez? Van ennek valami tudományos alapja, hogy az ember ahogy betölti a harmincat egyszer csak megszereti az eddig kiállhatatlannak gondolt ételeket? Visszafelé nem működik, mert olyan kaja nincs, amit eddig szerettem, de most meg hirtelen nem, mondjuk, hogy eddig oda voltam a máglyarakásért, most meg azt gondolom, hogy pfúj szottyos almás-habos szar. Nem, még mindig oda vagyok a máglyarakásért, mert finom szottyos almás-habos cucc, ami semmiképpen sem szar.

A bejegyzés trackback címe:

https://zenobia.blog.hu/api/trackback/id/tr964071769

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ariane 2012.02.06. 14:17:11

Igen, van sárga jácint:)

Zenóbia 2012.02.06. 22:02:02

@ariane: Hálaistennek :) akkor lesz olyanom :)
süti beállítások módosítása