A sikerélmény süti úgy készült, hogy mi van otthon, mert azért ez nem egy olcsó hobbi, nekünk meg most pont spórolni kéne nagyon, egészen jól is megy, amióta megfogadtuk, hogy nem megyünk a tescoba többé, nem is voltunk háromnál többször. Ezzel nagyjából harmincezer forinttal költöttünk csak többet, mint amúgy költöttünk volna, de nem baj.
Kókuszkocka, Péter Jánosné recept gyűjteményéből
Hozzávalók a tésztához:
- 50 dkg liszt
- 20 dkg margarin
- 2 evőkanál kakaó
- 25 dkg porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 sütőpor
- 1 csapott mokkáskanál fahéj
- 4 tojássárgája
- kis tejföl
Ezeket jól összegyúrjuk, majd a kapott masszát két részre osztjuk. Tejföl híján natúr joghurt került bele, azzal is tök jó volt. Az egyiket kinyújtjuk és kivajazott tepsibe tesszük. Megkentem iszonyú mennyiségű, de utólag kiderült, hogy lehetett volna még iszonyúbb az a mennyiség, anyu féle ribizli-málna lekvárral, erre kerül a töltelék.
Töltelék:
- 10 dkg margarin
- 5 evőkanál porcukor
- 1 dl rum híján, rum aroma saccra
A tölteléket habosra keverjük, majd beleteszünk 15 dkg kókuszreszeléket, én húszat, mert mi a fenét csináljak a megmaradó öttel, és 4-6 tojás felvert habját, részemről hatot. A lekváros lapra kenjük, és a másik lappal beborítjuk. Sütőbe tesszük, amíg a tészta sül, a következő mázat készítjük el: két tojássárgáját 10 dkg porcukorral jól összekeverjük, majd a megsült tészta forró tetejére kenjük. Az új tepsiből pedig valahogy oly módon operáljuk ki, hogy ne sértsük fel a bevonatát a késsel, ahogy én azt tettem rögtön. Nem mintha csodálkoznék.